Despre…sex cu Melania Tudor

Posted on

Cine este Melania Tudor?

Sunt Coach pe relaţii si sexualitate şi am o formare in NLP, dar mai mult decăt atăt, mă declar o neobosită călătoare pe drumurile vieţii…

Imi mai place să spun despre mine că sunt un “antrenor” emoţional  care se incapăţănează să nu respecte reguli, se ghidează după instinct şi dă voie emoţiilor să-şi realizeze propriile conexiuni la resursele universului. Sau mai simplu, un om care crede că visurile nu aparţin doar copilăriei şi că numai alături de tine, oricine ai fi, evoluţia sau arta de a trăi sunt mai frumoase.

Aş vrea să cunoşti şi filosofia mea de viaţă: Free your Mind, Body and Soul! Dare to live beyond the limits! Dar mai multe detalii despre mine găseşti pe site-ul meu: www.blondacupantofiirosii.ro

Barbatii sau femeile se gandesc mai des la sex? 🙂

De când lumea, se spune că bărbaţii se gândesc permanent la sex, în timp ce femeile îşi ocupă mintea cu chestiuni mult mai elevate. Un studiu recent a demonstrat însă că mintea domnilor nu este ocupată în întregime de sex şi nici nu se gândesc la chestiunea respectivă chiar din şapte în şapte secunde, aşa cum multă lume este tentată să creadă, ci şi alte chestiuni, la fel de „pământeşti”, şi care sunt pe lista lor de priorităţi.
În realitate, mintea le zboară la sex de doar 19 ori pe zi, apogeul fiind de mai puţin de 400 de gânduri la sex în interval de 24 de ore. În cazul doamnelor, însă, acestea se gândesc la sex de zece ori pe zi, aşadar mult mai puţin decât reprezentanţii sexului masculin.

Insă trebuie să atrag atenţia că elementul care predomină atunci când un individ are tendinţa să se gândească la sex în timpul zilei este atitudinea sa în ceea ce priveşte emoţiile corelate cu sexul, modul său de a trăi sexualitatea.

Statisticile spun ca una din trei femei nu are orgasm. Ce ar trebui sa faca sa ajunga acolo?

Femeile care nu pot avea orgasm nu au doar o problemă psihologică, ci şi una care ţine de conformaţia corpului. Cercetătorii cred că au acum explicaţia pentru acest fenomen. După ce au scanat la RMN pelvisul a 30 de femei cu vârsta de aproximativ 32 de ani, cercetătorii au observat un detaliu interesant. 10 din aceste femei au spus că nu au avut niciodată sau au avut foarte rar orgasm, în timp ce restul au declarat că nu au probleme la acest capitol.

Cele din prima categorie, care nu simţeau plăcere în timpul actului sexual, aveau clitorisul mai mic decât celelalte. De asemenea, clitorisul lor era situat puţin mai departe de vagin, cu 5-6 mm faţă de restul.

De aceea, cercetătorii cred că mărimea clitorisului şi pozitionarea lui sunt esenţiale pentru o viaţă sexuală împlinită.

Oamenii de ştiinţă nu ştiu însă care este exact legătura de cauzalitate între lipsa orgasmului şi modificările observate de ei. Adică nu au aflat dacă clitorisul unor femei este mai mic din cauze naturale sau pentru că ele nu au orgasm.

„Nu există punctul G, există însă punctul C, clitorisul. Este sursa plăcerii sexuale pentru femei.”

Potrivit mai multor studii, între 18 şi 34% dintre femei ajung foarte greu la orgasm şi doar 15% au orgasme multiple în timpul unui act sexual. În multe cazuri este vorba de probleme de natură psihologică, iar în altele de cauze anatomice.

Femeile care sunt satisfăcute sexual prefera să stea deasupra partenerului, în timp ce femeile care nu au orgasm aleg de obicei poziţia clasică a misionarului. Când femeia stă deasupra, clitorisul este mai stimulat, iar femeile care au probleme în pat ar trebui să încerce această poziţie, care va compensa faptul că au un clitoris mai mic.

Cat de mult influenteaza stresul viata sexuala a cuplurilor? Ce le recomanzi?

Stresul poate afecta starea de spirit, obiceiurile, greutatea corporală, dar poate avea repercursiuni și asupra vieții sexuale. Stresul este răspunsul pe care noi îl avem la acțiunea factorilor externi.

Stresul scade libidoul la ambele sexe.

Hormonii au un „cuvânt“ important de spus când vine vorba de viața sexuală. Cortizolul, hormonul stresului, „reglează funcțiile metabolismului glucozei, tensiunea arteriala, eliberarea de insulină și funcția imună“. În plus, într-un organism stresat, nivelul cortizolului crește, iar nivelul hormonilor ce influențează dorința sexuală scade.

Un studiu specializat arată că un nivel ridicat de cortizol poate suprima efectele testosteronului asupra comportamentului – ceea ce înseamnă libidou redus pentru bărbați. Specialiștii mai spun că stresul afectează apetitul sexual și al femeilor.

Recomand cateva metode pentru a controla stresul, valabile pentru ambele sexe:

Meditează – așază-te confortabil pe un pat sau pe un scaun, închide ochii și focalizează-ți gândurile asupra unui obiect; respiră adânc de 4 ori, vizualizând mental imaginea la care te-ai gândit.

Fă exerciții de respirație – calmează-ți și controlează-ți respirația prin câteva inspirări adânci, urmate de expirări. Repetă exercițiul de 3 ori.

Fă mișcare de minim 3 ori pe săptămână.

Renunță la consumul excesiv de cafea. Bea ceaiuri din plante (busuioc, tei, salvie sau levănțică) și cel puțin 8 pahare de apă pe zi.

Cum ar trebui abordat sexul cand apare un copil si timpul in cuplu devine limitat? Dar atunci cand sunt deja copii in familie?

Naşterea unui copil reprezintă o schimbare majoră in cadrul oricărui cuplu. El reprezintă o prăbuşire a sistemului de prioritaţi şi de valori, fapt care ĭi afectează deopotrivă pe ambii parteneri. Ei se transformă din femeie şi bărbat, in parinţi, ĭn MAMI şi TATI, pierzănd ĭntr-un fel rolul sexual, dar şi prilejurile concrete de a-şi explora sexualitatea. De aceea, venirea pe lume a unui copil poate duce la schimbări de viziune, dar şi la schimbări concrete, de timp şi spatiu, care pot afecta grav intimitatea şi comunicarea ĭn cuplu.

Depinde foarte mult de blocaj şi depinde foarte mult de partener. Dacă, de exemplu, blocajul constă in lipsa apetitului sexual, de obicei cel care va suferi mai mult va fi partenerul, pentru că cel care are un apetit sexual scazut, nu consideră ca el ar avea o problemă. In general, ĭn cazul blocajelor sexuale, ambii parteneri au de suferit şi relatia in sine este pusă la grea ĭncercare. Important este insă ca ei sa recunoască mai intăi problema faţă de ei inşişi, pentru a putea alege sa facă demersuri pentru rezolvarea ei.

Pentru că sexualitatea este adănc legată de comunicare, orice impas la nivelul comunicării se repercutează şi ĭn sfera sexualităţii. Toate aceste atitudini care afectează in general o relaţie, sunt şi elemente ce vor nevesita o altă abordare asupra sexualităţii.

Ce intrebare auzi cel mai des de la femei?

 Cele mai multe intrebări pe care le adresăm celor de lănga noi sunt, inevitabil, legate de stima de sine aşa că cea mai des şi simplă intrebare pe care o aud este….”Arat bine?”

cudragirinaminca

Comentarii

comentarii

  • Share

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.