Romania pe ultimul loc in Europa la igiena dentara?

Posted on

Uau, da! Cum putem schimba acest titlu care a acaparat toata presa din ultima perioada? Periuta + pasta de dinti + control stomatologic.

Poti sa mai ai grija de copilul tau cu o durere insuportabila de masea? Poti sa duci la bun sfarsit proiectul la care lucrezi? Clar nu. Ai observat si tu cat de importanta este sanatatea cand patesti ceva? Si cum ne promitem ca nu o sa ne mai lasam pe ultimul loc.

     Mai bine sa previi decat sa tratezi!

Mergi la un control stomatologic de doua ori pe an. 

Am fost de curand la clinica Andrasmile pentru un control si tratarea unei carii. Nu-mi las dintii pe mana oricui, mai ales ca am tras aproape doi ani cu aparatul dentar si tin foarte mult sa primesc servicii de calitate. Ma bucur ca am ales clinica aceasta pentru ca am gasit pe cineva cu aceleasi valori ca ale mele, pasiune si seriozitate. Andra mi-a explicat pe intelesul meu ca ata interdentara ajuta foarte mult si ca depunerea de tartru afecteaza smaltul dintilor, ducand in timp la aparitia multor probleme. Ea are si un grup de Facebook unde posteaza articole despre sanatatea orala si isi propune, ca si mine, sa schimbe un pic conceptia din Romania. Frumusetea pentru mine nu inseamna numai make-up si cosmetice, ci si sanatate si stare de bine. Vezi AICI cate raspunsuri valoroase ne da in interviul de pe blog, poate si intrebarea ta se numara printre cele trecute acolo.  😉

Cand am aflat ca periajul trebuie facut in sens vertical, dinspre gingie spre marginea dintilor, am avut un moment de ahaaaa. Cum 30 de ani m-am spalat incorect pe dinti? Ups, da. Fiecare dintisor se periaza cu atentie pentru ca e la fel de important. Apa de gura si ata dentara completeaza periajul si mentin dantura sanatoasa. Ideal este sa ne spalam pe dinti dupa fiecare masa, mie nu-mi iese mereu, insa imi propun, mai ales ca acum stiu motivul cariei. :))

Stiai ca si suprafata limbii trebuie periata? De aceea unele periute de dinti au portiune de cauciuc.

Fumezi? DA/nu?

Fumatul reduce cantitatea de saliva si favorizeaza depunerea placii bateriene ⇒ dinti mai galbeni. Poate inca un motiv sa te lasi de fumat pentru un zambet ca-n reviste.

Ai grija de dantura ta si eviti multe probleme de sanatate. Asa ca e momentul sa-ti readuci aminte daca au trecut mai mult de 6 luni de la ultima vizita in cabinetul stomatologic. Raspunsul e da? Este timpul pentru o programare.

Schimbarea incepe cu noi!

 

Comentarii

comentarii

2 Comments

  1. Marco says:

    Irina, thanks so much for the post.Really thank you! Keep writing.

    1. Irina says:

      <3

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.