Rimelul, stapanul nostru!

Posted on

Ne place sa avem gene lungi pentru o privire seducatoare!

Rimelul indeplineste multiple functii, de a pune in evidenta ochii, si mai mult decat atat, de a ne da incredere in noi si de a completa machiajul. Pentru ca, de ce sa nu recunoastem, machiajul ochilor este incomplet fara gene rimelate. Eu folosesc rimel din clasa a 9-a, si de atunci in fiecare zi.   😎

Rimelul s-a inventat in 1913 de catre chimistul Williams pentru sora sa si era facut din praf de carbon amestecat cu vaselina, sub forma de pastila. Femeile frecau o perie de aceasta pastila si apoi intindeau pe gene. In 1957 au aparut tuburile de plastic si periuta. Rimelul a primit numele de mascara de la cuvantul arab “maskhara” care insemna bufon. Bufonii erai cei care umblau cu machiaj pe fata.

Periutele sunt de diferite dimensiuni si forme, pentru a se adapta cat mai bine nevoilor tale. In primul rand trebuie sa identifici ce gene ai: daca sunt scurte, iti trebuie un rimel pentru alungire, cu perie subtire; daca sunt rare, iti trebuie un rimel pentru volum cu perie groasa (peria groasa retine mai mult produs si il imprastie printre gene); daca ai gene drepte, iti trebuie un rimel pentru curbare, cu peria in forma de semicerc. Pentru a curba genele poti incerca si un clestisor, insa intotdeauna se foloseste inainte sa aplici rimelul.

Pentru a evita infectiile, nu folosi rimelul mai mult de 3-4 luni si nu freca periuta de tubul de plastic (in felul acesta eviti si uscarea lui).

Cum se aplica rimelul?

Intotdeauna in zig-zag inainte si inapoi pentru a separa genele. Daca vrei sa aplici un al doilea strat, aplica-l imediat dupa primul, fara a-i permite sa se usuce.

Niciodata nu te culca cu rimelul pe gene, demachiaza-te! Daca ai folosit rimel rezistent la apa, foloseste un demachiant special.

Iata cum ar trebui sa arate genele tale rimelate corect: nu aplica prea multe straturi, verifica sa nu fie uscata compozitia, aplica rimel in zig-zag!

asadaasanu

 

Tu ce rimel folosesti, pentru volum, alungire sau curbare?

cudragirinaminca

 

 

 

 

 

 

Comentarii

comentarii

2 Comments

  1. Machiaj de zi vs. machiaj de seara – Irina Mincă says:

    […] este indispensabila machiajului de zi, iti pune ochii in evidenta. Vezi AICI intreg articolul dedicat […]

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.