Ridurile si masajul pentru atenuarea lor

Posted on

Timpul trece si aparitia ridurilor este inevitabila. Vorbeam cu prietenele mele ca tenul nostru nu mai arata la fel de la an la an; apar riduri de expresie, se lasa obrajii, apar riduri la ochi si pielea isi pierde vitalitatea. Ce putem sa facem pentru a-i prelungi un pic tineretea?

In primul rand sa respectam rutina de ingrijire a tenului in fiecare dimineata si seara (vezi AICI detalii despre ingrijirea tenului si AICI despre demachierea cu lotiunea micelara). Pe langa aceasta rutina sa incercam sa avem grija ce bagam in gura si foarte important, sa pastram o stare Zen cat mai mult posibil. Sa ne consumam/stresam mai putin si sa ne bucuram mai mult de viata asta, cu bune si rele. Din pacate, un necaz adus omului il poate imbatrani fizic cu multi ani.

Iata cum sunt asezate ridurile si in ce zona apar:
Daca iti faci si tu tratamente cosmetice la salon, atunci stii despre ce vorbesc cand amintesc de masajul facial. Nu poti sa nu iubesti masajul de la final. Este cireasa de pe tort. Daca nu avem timp sau bani sa mergem pentru acest masaj la cosmetica, ne putem rasfata si noi, acasa. Trebuie doar sa stim cateva miscari. 🙂

Masajul facial imbunatateste circulatia sangelui, mentine elasticitatea pielii si ne ajuta sa avem o piele tonifiata. Daca sunt antrenati prin exercitiu, muschii isi recapa tonusul. In jurul ochilor si in jurul buzelor sunt indicate miscari circulare, dinspre interior spre exterior.
Pe obraji, decolteu si gat, se executa miscari de netezire de jos in sus.
Pe frunte se deseneaza imaginar cerculete. Intotdeauna folosim miscari de ridicare, nu tragem de fata in jos, avem grija si cand ne demachiem tenul. Imaginile de mai jos iti arata exact cum sa procedezi, se recomanda sa iti faci acest masaj dupa demachiere, seara si/sau dimineata.

masaj 2

Tu obisnuiesti sa-ti masezi tenul?

cudragirinaminca

Comentarii

comentarii

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.