Interviu! Despre beneficiile masajului cu Palade Costin

Posted on
relaxare si masaj

Draga mea, eu cred tare in treaba urmatoarea: daca tu esti bine, poti sa faci orice iti propui. Insa, daca esti stresata, incordata, nici randamentul tau nu este maxim. Si ma refer la ambele domenii: personal si profesional. Pentru ca stau mult timp sus/jos, merg in fiecare saptamana la masaj. E momentul pentru mine, ma ajuta fizic si psihic. In speranta ca te conving sa incerci sau sa continui (daca deja beneficiezi), l-am rugat pe Costi sa ne dea mai multe detalii. Enjoy!

⇒ Care este diferența între terapeut și maseur?

Diferența dintre un terapeut și un maseur stă în primul in cunoștințele pe care terapeutul le are, noțiuni bine definite despre anatomia, fiziologia și recuperarea medicală a corpului uman. În timp ce maseurul poate executa tehnici si mișcări specifice dar mai limitate pentru relaxarea musculaturii, diminuarea sau eliminarea cantității de stres ori pentru vinderea insomniilor.

⇒ Cate tipuri de masaj exista si cui se adreseaza?

Putem enumera principalele tipuri de masaj: masajul de relaxare, masajul terapeutic, masajul sportiv, masajul anticelulitic, drenajul limfatic, reflexoterapia, masajul japonez Yumeiho, etc.

Tipurile de masaj de mai sus se adresează majorității oamenilor (copii, adulți și vârstnici) dar ținându-se cont de niște contraindicații din partea medicului de familie sau specialist (acolo unde este cazul). Putem enumera câteva dintre contraindicații: afecţiuni maligne sau cu potenţial de malignizare prin masaj, afecţiuni cutanate (boli de piele), stare febrilă, afecţiuni inflamatorii osoase şi osteoarticulare, tuberculoză cu diferite localizări, afecţiuni cardiovasculare acute, afecţiuni pulmonare acute, afecţiuni acute ale tubului digestive, manifestări hemoragice, boli psihice majore.

⇒ De ce ar trebui sa apelam la un masaj? Care sunt beneficiile?

Masajul, așa cum am menționat mai sus, este de mai multe feluri, astfel ca și beneficiile sunt diferite:
masajul de relaxare〉 aduce ca și beneficii: relaxarea musculară, diminuarea și/sau eliminarea stresului si a oboselii la nivelul întregului corp, în funcție de zonele solicitate în ședința de masaj
masajul anticelulitic〉 se adresează în primul rând doamnelor și domnișoarelor, cu un anumit grad de țesut adipos, localizat la nivelul membrelor superioare și inferioare, abdomenului și a feselor, în scopul diminuării, și apoi a eliminării
masajul terapeutic/sportiv〉 are ca și beneficii întărirea musculaturii și a rezistenței fizice in timpul competițiilor sportive, și rezolvarea problemelor la nivelul coloanei vertebrale
reflexoterapia〉 este mai mult o terapie, care se învăță și se controlează în câțiva ani de studiu, aceasta mergând fix la remedierea problemelor la nivelul organelor interne
drenajul limfatic〉 ajută la deblocarea unor zone “înfundate” și la o bună circulație a limfei la nivelul întregului corp

⇒ Ce crezi despre “omul transmite energia in timpul masajului”?

“Energia oamenilor”, un subiect destul de discutat, cu oameni împărțiți în doua tabere.
Eu, personal, sunt de acord cu ideea aceasta, omul intr-adevăr transmite o energie în timpul masajului, care poate sa fie favorabilă sau mai puțin favorabilă, în funcție de starea fizică, psihică a celui sau celei ce execută masajul, dar energia se poate propaga și invers, de la pacient(ă) către terapeut, încărcându-se pozitiv sau negativ. Această stare se manifestă prin tulburări inexplicabile, o oboseală bruscă, stare de anxietate, dureri de cap.
Oamenii care m-au întâlnit mi-au spus că transmit o energie pozitiva si placuta, în primul rând cu prezența. Atunci când încep ședință de masaj, această energie se amplifică, și dau siguranța că-i voi face mult bine și va pleca fericit(ă).

⇒ Care este secretul pentru un masaj reusit?

Secretul pentru un masaj reușit este in primul starea pe care o transmiți, energia aceea despre care discutam mai sus, după aceea este pregătirea pe care o ai in domeniul in care te-ai pregătit, atât practic, cât și teoretic, iar exersarea e baza in care poți evolua, să descoperi cât mai mulți oameni, să le descoperi problemele și să faci tot ce-ți stă în putință pentru a-l ajuta pe pacient. Un alt punct forte este comunicarea deschisă cu pacientul, ca el să nu ascundă anumite afecțiuni pe care le are, sau vechi operații de orice tip. Punctualitatea este foarte importantă, atunci când ai un timp limitat. Adaptabilitatea către fiecare pacient(ă), fiecare fiind diferit din punct de vedere fizic și psihologic, astfel încât fiecare sa beneficieze de un masaj personalizat, atât prin tehnici specifice, cât și prin presiunea cu care se va apăsa.

⇒ Ce tipuri de masaj sunt indicate in timpul sarcinii?

Pe timpul sarcinii, se pot executa majoritatea tipurilor de masaj, dar sub recomandarea medicului obstetrician, care va sfătui gravida pentru a avea parte de o sarcină fără dureri mari de spate, picioare desumflate. Foarte importantă este hidratarea pielii , pe întreaga perioadă a sarcinii, dar și după naștere, astfel împiedicând apariția vergeturilor, a pielii lăsate din zona abdomenului și a sânilor.

⇒ Unde te pot gasi doritoarele?

Mă puteți găsi și contacta la adresa de email costimaseur@gmail.com sau pe pagina de Facebook, cu numele Maseur Costi

Comentarii

comentarii

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.