Insomnia si somnul de frumusete

Posted on

Stiati ca aproape o treime din viata ne-o petrecem dormind?

Eu am genul acela de somn in care nu poti muta un ac fara sa te aud, nu poti aprinde un bec fara sa deschid ochii si nu poti misca fara sa stiu ca te-ai miscat. :))

Mai exact, eu si cand dorm de fapt nu prea dorm. Sunt ca soacra cu ochi la spate. 😀 Poate ca pare amuzant la prima vedere, insa de fapt este foarte obositor pentru mine. Nu numai sunetele imi provoaca insomnii ci si stresul, gandurile despre un eveniment, etc. Doar dupa doua nopti in care nu am dormit suficient, leptina – hormonul secretat de tesutul adipos asociat senzatiei de satietate, va scadea cu 20%, iar grelina – hormonul secretat de stomac asociat senzatiei de foame, va creste cu 30%. Prin urmare, privarea de somn incetineste mecanismele raspunzatoare de satietate si provoaca apetit crescut pentru alimentele bogate in calorii si in carbohidrati. De aceea avem tendinta de a pofti la ciocolata, crontanele si in special tot ce e interzis de bun.

ciocoDe la lipsa somnului se trag multe neplaceri: ma trezesc cu fata la cearsaf deoarece nu simt mereu ca ma odihnesc, am cearcane + tendinta de a manca tone de ciocolata si cartofi prajiti dupa o noapte mai agitata.

Refuz sa iau somnifere sau sa imi obisnuiesc organismul cu medicamente si iau numai pastile si beau ceaiuri naturale.

20150721_100542Pe telefon am instalate aplicatii cu melodii relaxante, insa ce functioneaza cel mai bine (la mine) sunt pastile cu incrediente naturale. Am ales Bien Dormir, cumparate de la Farmacia Tei la pretul de 5.5 lei. Le folosesc ocazional, la “nevoie”, si niciodata mai multe zile legate, pentru a nu crea dependenta (chiar daca producatorul precizeaza ca nu dau). Poti lua pastile cu melatonina (hormonul natural al somnului), valeriana, musetel, tei, etc. Poti bea si ceaiuri care contin aceste plante.

Ce INGREDIENTE au: lactoza monohidrat, extract de passiflora, extract de musetel, extract de busuioc, extract de tei, talc, stearat de magneziu, capsula (dioxid de titan, gelatina).

Administrarea se face cu aproximativ 1 ora inainte de culcare, dupa care se recomanda repaus la pat.

Pentru mine functioneaza si imi regleaza somnul in perioadele agitate. Tu ce pastile/ceaiuri folosesti cand ai probleme cu somnul?

cudragirinaminca

Comentarii

comentarii

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.