Demachierea cu lotiune micelara

Posted on

Ce este solutia micelara si de ce este la moda acum?

Pana acum ceva timp nu se auzise de termenul de lotiune/solutie micelara si laptele demachiant sau gelul de curatare erau folosite in mod frecvent. Dar omul este inventiv si cauta sa-si usureze munca si sa reduca pasii demachierii.

Care este diferenta dintre lotiunea micelara si laptele demachiant?

Lotiunea micelara este o solutie demachianta care nu necesita clatire (spun producatorii), de consistenta lichida (ca o lotiune tonica), care contine micele, structuri moleculare de forma sferica. Aceste structuri moleculare inglobeaza murdaria si o aduna de pe suprafata tenului. Lotiunile micelare nu au foarte multe incrediente si sunt si ele in functie de tipul de ten: pentru tenul mixt/gras sau normal/sensibil. micelii-2015Demachiantul clasic sterge murdaria de pe ten dar fara a o absorbi, astfel incat e necesar sa revenim cu lotiunea tonica pentru a regla PH-ul pielii dar si pentru a ne asigura ca am curatat temeinic tot machiajul.

Iti recomand sa clatesti tenul dupa folosirea lotiunii micelare, pana la urma este un produs de curatare care are in compozitie agenti de curatare. Nu te astepta ca aceasta lotiune sa rezolve probleme legate de pori dilatati, cosuri sau riduri, este facuta doar sa curete.

Cum vad eu si cum folosesc lotiunea micelara?

Pentru a indeparta ultimele urme de machiaj, dupa ce spal tenul cu un gel de curatare (seara) si dimineata, pentru a sterge tenul inainte de aplicarea cremei cu factor de protectie. Nu mi se pare ca imi curata rimelul atat de rapid si eficient ca un demachiant bifazic special pentru demachierea ochilor asa ca folosesc micelara doar pentru a ma asigura ca tenul este perfect curatat. Colectia mea de lotiuni micelare- Bioderma Sensibio, Ivatherm, Byphasse, La Roche Posay.   :mrgreen:

Tu folosesti lotiune micelara?

cudragirinaminca

 

 

Comentarii

comentarii

1 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.