Aqua Spa in acvariu cu pestisori din Israel

Posted on

De foarte putin timp m-am intors din Corfu, Grecia, unde am putut admira peisajele superbe, unde am facut plaja pe cel mai fin nisip si am mancat cea mai buna musaka. Desi sunt la a treia vizita a Greciei, mereu in alta locatie, tot gasesc multe lucruri noi si inedite. De data aceasta am incercat Aqua Spa. Desi mi se parea un pic ciudat sa-mi bag picioarele intr-un acvariu cu pestisori mici, am zis sa incerc, ce poate fi asa rau?  🙂 Zis si facut. Mi-am luat inima in dinti si am pornit catre domnisoara de acolo. Primul pas a fost sa ma descalt si sa ma spele pe picioare cu o manusa abraziva sub jet de apa. Apoi m-am asezat confortabil deasupra acvariului si am bagat picioarele inauntru. Uuu, ce senzatie ciudata. Un gadilat cu piscaturi usoare, greu de descris in cuvinte.
Dupa cateva minute trebuiau sa inceteze, dar parca se intindea tot mai mult. In cele 16 minute cat am stat acolo, pestisorii piguleau pielea moarta si intrau printre degete, se urcau pe gambe.

Pestisorii Garra Rufa s-au descoperit in Iordania in 1800. Pestisorii nu au dinti, se hranesc cu alge si traiesc in ape calde (la temperaturi de 35 grade – 40 grade). Din cauza ca nu gasesc hrana suficienta in aceste ape, au dezvoltat capacitatea de a se hrani cu piele si tesuturi moarte. Se gasesc in Israel, Turcia, Asia. Pedichiura realizata cu acesti pestisori sanitari nu e dureroasa dar e un pic ciudatica, din punctul meu de vedere. Dupa ce am scos picioarele din acvariu, pielea era foarte catifelata si moale, era perfect daca aveam si o crema sa o intretin mai mult timp. Daca ajungi prin Turcia, Grecia sau alte tari in care se promoveaza Aqua Spa, iti recomand sa incerci, e fun.

cudragirinaminca

 

Comentarii

comentarii

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.