5 luni cu aparat dentar

Posted on

Daca stiam cat de grozav este sentimentul cand te uiti in oglinda si iti vezi coltisorii indreptati, jur ca as fi luat hotararea de a purta aparat dentar acum multi ani.
Nu stiu ce m-au oprit, frica, rusine, poate bani, insa daca esti in starea lui “nu stiu ce sa fac”, eu te sfatuiesc sa te duci la ortodont si sa-ti pui aparat dentar. Se poate trai cu el, si inca foarte bine.  🙂

Ce s-a intamplat in astea 5 luni?

Vizitele la ortodont au avut loc la o luna sau 3 saptamani si la fiecare sedinta trecea o lama (ca jmingherul) printre dinti ca sa-i mai desparta si sa faca loc.
Procedeul acesta este ingrozitor de enervant, parca iti face cineva pe creier dar partea buna este ca dureaza cateva minute. Mi-a schimbat arcul in a treia luna si urmeaza si saptamana viitoare, pentru ca primul isi facuse treaba si trebuia pus unul mai gros. Nu te doare, nu simti nimic. Probabil in maxim 2 luni monteaza aparatul si pe arcada de jos, pana acum nu avea loc si as fi muscat direct pe el. Desi mi se spusese ca pana la 6 luni e posibil sa nu vad mari rezultate, se pare ca dintisorii mei s-au conformat mai repede si deja s-au aliniat considerabil. Bine, mai este drum lung pana la rezultatul final, insa conteaza enorm sa vezi ceva, ceva schimbat, ca sa stii ca nu ai suferit degeaba. 😀  Urmeaza cat de curand inca un detartraj al dintilor, pentru ca periajul nu este la fel de eficient pe toata suprafata dintilor. In rest, fara durere insuportabila, decat un pic, cat sa simt ca functioneaza. Am mancat ce am vrut, am baut ce am vrut. Am mestecat chiar si guma cand simteam nevoia sa fac o dracie.  😀 Vezi AICI articolul despre primele 2 saptamani cu aparat dentar.

Tu cum esti? Ai aparat dentar sau intentionezi sa-ti pui?

cudragirinaminca

Comentarii

comentarii

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.