De ce miroase parfumul diferit pe prietenii tai decat pe tine?

Posted on

Michael Edwards a scris cartea Fragrances of the World, o Biblie pentru toti indragostitii de parfumuri. Pe site-ul lui are 100 cele mai populare intrebari. Mai jos ai cateva intrebari si raspunsuri, numai bune de citit. 

De ce miroase parfumul diferit pe prietenii tai decat pe tine?
Faptul ca un parfum miroase diferit de la persoana la persoana nu e ceva necunoscut. Dar stii ce anume determina acest lucru? Tipul de piele, dieta, medicatia ( cum ar fi antibioticele), stresul si temperatura corpului modifica in mod semnificativ mirosul.

wheel_01.2Cum influenteaza tipul de piele mirosul parfumului?
Daca aveti pielea uscata, parfumul este absorbit rapid si, prin urmare, e nevoie sa-l aplicati mai des. In timp ce pe tenul gras parfumul persista mai mult si este mai intens, deoarece uleiul din pielea noastra dizolva moleculele de parfum și , prin urmare, parfumul persista mai mult.

De ce parfumul miroase diferit atunci cand este testat in parfumerie decat atunci cand este incercat la domiciliu?
Acest lucru se datoreaza faptului ca intensitatea mirosului depinde si de mediul inconjurator. In aer parfumul se amesteca cu alte parfumuri, la care se adauga si impactul aerului conditionat, precum si faptul  ca de obicei in parfumerii nu avem suficienta rabdare ca sa asteptam sa vedem cum evolueaza mirosul parfumului. Daca vrei sa aflii cum miroase cu adevarat parfumul care te intereseaza, recomandat este sa investesti intr-un esantion, care te va ajuta sa aflii daca parfumul este potrivit pentru tine.

Cand este indicat sa nu folositi parfum?
In timpul expunerii la soare. Ingredientele din parfum pot interacționa cu radiatiile UV si de multe ori irita si provoaca decolorarea pielii. Totusi, puteti folosi in schimb orice parfumuri, fara alcool, care sunt sigure pentru piele chiar si in timpul expunerii la soare.

Cat de multe arome pot incerca in acelasi timp fara a le afecta mirosul?
Exact trei.

Pe ce zona poate fi cel mai eficient testat un parfum?
Primul parfum se aplica la incheietura mainii interioare, se asteapta cateva minute si apoi se aplica un alt parfum pe alta incheietura a mainii. O a treia aroma se aplica din interiorul cotului .

Cat timp ar trebui sa persiste mirosul unui parfum?
Depinde. In medie, mirosul unei ape de parfum ar trebui sa persiste timp de 6 – 8 ore, in timp ce al apei de toaleta in jur de 3.

Ce pot face pentru ca mirosul sa persiste mai mult timp?
Probabil ca solutia cea mai eficienta este de a purta aroma preferata sub diferite forme . Combina sapunurile parfumate sau gelul de dus, crema sau lotiunea de corp cu apa de toaleta cu acelasi miros.

cudragirinaminca

Comentarii

comentarii

1 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.