1 an si 8 luni cu aparat dentar, o saptamana fara

Posted on

De o saptamana sunt fericita posesoare a unui zambet din toata inima pentru ca am scapat de aparatul dentar. Nu ca inainte nu zambeam fara complexe, dar nimic nu se compara cu bucuria pe care o simti cand vezi un lucru dus la bun sfarsit, cu bune si cu rele. 

Acum o saptamana ma prezentam la clinica si aveam programare la ora 10.30 la ortodont pentru a indeparta brachetii, apoi la 12 la doctorul estetician sa-mi corecteze un canin un pic ciobit, si la 13 din nou la ortodont pentru a lua amprenta pentru gutiere. Deci, am stat vreo 4 ore intinsa si cu gura cascata, de credeam ca nu mai scap vie de acolo. 😛

Intr-un final am terminat si nemultumita de cum arata caninul am tras o rapaiala de plans. Se adunase prea multa tensiune si mi s-a dovedit inca o data ca asteptarile mari aduc dezamagiri si mai mari. Vineri am rezolvat cu totul si m-am relaxat pana marti, ziua in care am luat gutiera, “prietena” mea pentru anii urmatori.

Cum a fost scoaterea aparatului dentar?

Citisem ca a e posibil sa doara si stateam cu emotii. Nu a fost atat de rau dar nici 100% ok. Brachetii sunt dezlipiti cu ajutorul unui cleste si unii ies mai repede, altii mai cu presiune pe dinte. Dupa dezlipirea lor se finiseaza dintele si se lipesc niste sarmulite de contentie pe interiorul dintilor (de la canin la canin) pentru a impiedica miscarea lor.

Se spune ca dintii au memorie si au tendinta sa revina la locul de dinaintea aparatului, mai ales daca aparatul a fost montat la un adult. Doamne fereste 😯 sa vedem vreunul stramb asa ca i-am spus ortodontului ca fac orice numai sa fie bine! Asa ca m-am pricopsit si cu gutiere, un mulaj dintr-un plastic dur care tine dintii pe pozitie. Gutiera o port in fiecare noapte cel putin un an, apoi la doua seri al doilea an, apoi…dupa multi ani doar o data pe saptamana. Fie vorba intre noi: cred ca o s-o port toata viata, cam asa am auzit de la cei care au trecut prin asta. Am numarat 3 seri de cand dorm cu gutiera si nu sunt foarte incantata, plasticul de pe dinti ma impiedica sa am muscatura corecta dar poate e vorba doar de acomodare. Mi-am cumparat tablete evervescente de Corega si imi pun gutierele la dezinfectat, am grija de ele mai mult ca de aparatul dentar. 😀 Ma simt un pic babuta. :))

In rest totul bine, folosesc dusul bucal in fiecare seara, pasta de dinti Elgydium de la Farmacia Tei, rabdare cu gutierele si fericire de viata. 

Este cea mai buna decizie pe care am luat-o si imi dau calificativ excelent in fiecare zi.

Citeste AICI primele zi cu aparatul dentar, AICI la 5 luni si AICI aventura de la un an si 2 luni.

Tu esti multumita de zambetul tau?

Comentarii

comentarii

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.